Rekordmezőny a Főnix Kupán!

2018. 02. 01. (csütörtök) 11.30

Péntektől vasárnapig immár XI. alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, 2017 után ismét a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetséggel közösen.

Idén 58 sportszervezet 77 lány- és 60 fiú csapata vesz részt a kupán, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a tíz kategóriában indít csapatot, míg a második legtöbb együttest a Kecskeméti Sportiskola vonultatja fel, szám szerint hetet. A tizenkét cívisvárosi helyszínen Kisvárdától Szombathelyig és Salgótarjántól Szegedig mintegy 1800 gyerek lép pályára a 350 mérkőzésen.

A Főnix Kupa egyik főszervezője, Dobszai Jenő elmondta:

,,Idén nevezési csúcsot döntöttünk, hiszen 137 csapat vesz részt a tornán, mindez azt jelzi, hogy a Főnix Kupát nagy érdeklődés övezi. A csapatok decemberben játszottak utoljára korosztályos bajnoki mérkőzéseket, és a hamarosan kezdődő folytatás előtt az általunk szervezett torna nagyon jó erőfelmérő mindenki számára. Továbbá azért is jelentős, mert a három nap alatt a csapatok más régiókhoz tartozó együttesekkel is megmérkőzhetnek.”-  zárta gondolatait a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője.


Bujárszki Ádám edző szerint:

 ,,Tavaly a jubileumi tornán sikerült az U13-as lányokkal hazai közönség előtt megszerezni az aranyérmet, ezt az érzést szeretnénk ismét átélni, habár nem lesz egyszerű, mert szinte 4-5 csapat is egyenlő esélyekkel pályázik a tornagyőzelemre.  A két évvel fiatalabbakkal is szeretnénk dobogós helyen végezni, annak ellenére, hogy ebben a korosztályban talán még erősebb a mezőny. Színvonalas kupa elé nézünk, ahol a gyerekeknek óriási élményt jelent pályára lépni városunk emblematikus létesítményeiben.”- fogalmazott a DSC-SI trénere.

A február 2-án kezdődő Főnix Kupára a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 17 órától tartjuk a Főnix Csarnokban. Ezen a napon a helyosztókat és a döntőket az alábbi linken, élőben követhetik nyomon az érdeklődők.

https://www.youtube.com/c/DebreceniSportcentrum/live

Helyszínek: Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, DVSC UP Monostorpályi úti csarnok, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Gizella utcai Sportcsarnok, Beregszászi Pál Szakközépiskola UNOK, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Tóth Árpád GimnáziumCikk nyomtatása