Pénteken indul a meccsdömping!

2019. 01. 30. (szerda) 17.52

Február 1-3. között immár XII. alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, a Főnix Kupát, 2017 és 2018 után ismét a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetséggel közösen.

Idén 41 sportszervezet 60 lány- és 58 fiú csapata vesz részt a kupán, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2009-es, míg a legidősebbek 2005-ös születésűek. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a tíz kategóriában indít csapatot, sőt az U13-as lányoknál és az U11-es fiúknál két-két DSC-SI-s együttes vág neki a tornának.

Győrtől Szombathelyig és Kecskeméttől Szegedig közel 1500 gyerek lép pályára.

A Főnix Kupa egyik főszervezője, Dobszai Jenő elmondta:

,, 41 sportszervezet 118 csapata 11 helyszínen 295 mérkőzést játszik a 2,5 nap alatt. Bár meglett volna a lehetősége, nem törekedtünk a tavalyi részvételi csúcs megdöntésére, ezért korcsoportonként 12-12 csapat jelentkezését fogadtuk el. Két héttel a korosztályos bajnoki küzdelmek folytatása előtt jó szakmai színvonalú, gördülékenyen megszervezett tornával szeretnénk hozzájárulni a résztvevő csapatok felkészüléséhez.”-  zárta gondolatait a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője.

Bujárszki Ádám edző szerint:

 ,, A tavalyi torna volt számomra a legsikeresebb, hiszen két csapatom is felállhatott a dobogóra. Az U13-as együttesem aranyérmet- míg az U11-es csapatom bronzérmet szerzett. Fantasztikus élmény volt a Főnix csarnokban rengeteg szurkoló előtt játszani. Idén is döntőbe akarunk jutni. Nem lesz könnyű. Minden idők egyik legszínvonalasabb tornája elé nézünk. NBI-es topcsapatok (FTC, Győr, Fehérvár) utánpótlás csapatai neveztek a kupára.”- fogalmazott a DSC-SI trénere.

A február 1-én kezdődő Főnix Kupára a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 16.30-tól tartjuk a Főnix Csarnokban.

A Főnix Kupa programja az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

http://www.fonixkupa.hu/dokumentumok.php?mappa=1016

Helyszínek: Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Gizella utcai Sportcsarnok, Beregszászi Pál Szakközépiskola UNOK, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Tóth Árpád GimnáziumCikk nyomtatása