Elhalasztják a Főnix Kupát

2022. 01. 21. (péntek) 09.39

A járványügyi helyzetre való tekintettel a nagymúltú, hazánk egyik legnagyobb kézilabda utánpótlás tornáját mégsem rendezi meg a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetség.

Hónapok óta készült a DSC-SI kézilabda szakosztálya, hogy tizennegyedik alkalommal is megrendezze Debrecenben a Főnix Kupát. A február 4-6. között tervezett eseményt végül az esetszámok rohamos emelkedése miatt, elsősorban a sportoló gyerekek egészségének megőrzését szem előtt tartva elhalasztják a szervezők.

A döntés kapcsán Dobszai Jenő főszervező elmondta:,,Szinte már minden készen állt a kezdésre. A kiváló infrastrukturális körülményeknek köszönhetően ezúttal is több helyi csarnokban szerettük volna lebonyolítani a mérkőzéseket. A szálláshelyek le voltak foglalva, készültünk az élő közvetítésekkel, mindenki nagyon várta már a háromnapos kézilabda fiesztát. Az eszünkre hallgattunk, nem a szívünkre, az egészségnél nincs fontosabb! Viszont eltökélt szándékunk, hogy amennyiben javul a pandémiás helyzet, még idén be tudjuk pótolni, amit most muszáj vagyunk elhalasztani”-zárta gondolatait a DSC-SI fiú kézilabda szakosztályának vezetője. Cikk nyomtatása